Au Pair USA

Daca iti plac copiii si ai visat sa petreci un an in State, fara sa investesti prea multi bani in acest scop, poti sa le faci pe amandoua prin programul "Au Pair". Mergi in State, si locuiesti la o familie americana, unde trebuie sa ai grija de copiii acestora. Practic devii "sora mai mare" in familia respectiva, vei lua parte la toate activitatile lor, de la mers la cumparaturi pana la diverse excursii. Vei descoperi America "din interior".

Programul a fost creat de catre Departamentului de Stat American in 1988, si de la inceputul lui si pana azi mii de tineri din toata lumea au ales experienta aceasta.

Vei invata mai multe despre americani si cultura americana, participand in activitatile zilnice ale familiei si ale comunitatii in care vei locui. Deoarece vei avea un program destul de flexibil vei putea sa mergi la cursurile unei facultati si sa te imprietenesti cu studenti americani.

 

Cand participi in programul Au Pair, practic devii parte a unuia din cele mai respectate programe de schimb cultural din lume.

 
 
 

Conditii de participare

Pentru a participa in programul Au Pair trebuie sa indeplinesti conditiile de mai jos:

• sa ai intre 18 si 26 de ani;
• sa stii engleza la nivel mediu;
• sa ai cel putin liceul terminat;
• sa ai minimum 200 de ore experienta in ingrijirea copiilor;
• sa ai permis de conducere categoria B;

• pasaport valabil 6 luni de la data incheierii programului;
• sa demonstrezi responsabilitate si dorinta sincera de a lucra ca babysitter in SUA;
• sa fii gata pentru un program de munca flexibil, in care este nevoie de sensibilitate si calm, in conditii de stres.

 
 
 

Optiuni si costuri

Majoritatea costurilor tale sunt suportate de catre familia la care vei locui. Ei iti vor asigura cazarea, masa, biletul de avion dus-intors si asigurarea medicala. Costurile pe care le vei suporta tu sunt de 400 USD si includ procesarea actelor si asistenta din partea AE.

Pe langa aceste costuri trebuie sa mai tii cont de taxa consulara (taxa de interviu la ambasada) de 185 USD si taxa SEVIS de 35 USD.

PACHETUL DE PROGRAM INCLUDE

• bilet de avion dus-intors;
• asigurare medicala;
• documentele necesare obtinerii vizei;
• asistenta din partea AE si a partenerilor nostri pe durata sederii tale in SUA;
• suport din partea sponsorului - 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana - prin intermediul unei linii telefonice de urgenta, disponibila non-stop, la care poti apela oricand.

 
 
 

Procedura

Pentru a te inscrie in program trebuie sa treci prin urmatorii pasi: Completarea dosarului de aplicare si sustinerea unui interviu la biroul AE pentru stabilirea eligibilitatii

Dosarul tau de aplicare trebuie sa contina urmatoarele documente.
• 2 fotografii - in care sa zambesti; (marime pasaport)
• Pasaport - valabil inca 6 luni de la terminarea programului
• Permis de conducere international
• Diploma de bacalaureat - traducere autorizata in limba engleza
• Colaj de fotografii - poze cu copii, cu familia, cu prietenii, cu mediul ambient. Se pot face desene, decoratiuni si comentarii la fiecare poza, sa fie cat mai creativ si cu personalitate!
• Formular de aplicare

GASIREA FAMILIEI GAZDA

De indata ce ai fost inscrisa in program si ai dosarul complet, ti-l trimitem partenerilor nostri din State care iti vor gasi o familie interesata sa primeasca un "au pair". Apoi se stabileste legatura intre tine si familia gazda. Inainte de a pleca vei da un interviu prin telefon cu parintii din familia gazda. Lasa emotiile deoparte si...be yourself!

AMBASADA SI VIZA

Pentru a participa in acest program trebuie sa obtii viza J1 in urma unui interviu sustinut cu un ofiter consular din cardrul Ambasadei SUA. Te vom ajuta cu tot ce inseamna dosarul tau de ambasada si te consiliem in asa fel incat sa fii pregatita pentru acest interviu.

Dosarul tau pentru ambasada va contine documente suplimentare fata de aplicatia ta pentru program si anume:
• Pasaport in original;
• Formularul de viza DS 2019;
• Formularul de aplicare pentru viza DS 160;
• Taxa consulara (185$);
• Chitanta care confirma efectuarea platii taxei SEVIS;
• 2 fotografii conform normelor de fotografiere ale ambasadei SUA

Pentru mai multe informatii poti intra aici:
http://j1visa.state.gov

IN STATE

La aterizarea in SUA, vei fi asteptata de ghidul programului Au Pair, care te va conduce la familia gazda, dar nu inainte sa participi la o sesiune de orientare si trainig care dureaza in principiu 4 zile si se desfasoara in New York. Sesiunea include informatii legate de: prim ajutor, siguranta copilului, revizuire a regulilor programului Au Pair, siguranta la volan si pe drumuri publice, informatii aprofundate despre cultura americana si, evident, raspunsuri la toate intrebarile tale.

 
 
 

Lifestyle

Ajunsa in State, vei locui la o familie, unde principala ta activitate va fi ingrijirea copiilor. Vei fi platita cu 195,75 dolari pe saptamana iar cazarea si masa vor fi asigurate de catre familia gazda. Nu o sa fii permanent la dispozitia copiilor, programul de lucru e de doar 45 de ore pe saptamana, restul fiind timpul tau liber. Trebuie sa fii constienta ca statutul pe care-l ai nu o sa fie cel al unui simplu angajat. Vei face parte din familie si o sa trebuiasca sa te comporti ca atare, presupunand participarea la toate activitatile si evenimentele din familie.

Pe langa job-ul tau, vei putea sa studiezi la o facultate aflata in apropiere si vei primi o alocatie de studiu in valoare de 500 USD. Daca doresti, de fapt chiar esti incurajata, poti participa si la cateva seminarii care sa te ajute sa intelegi mai bine cultura si civilizatia Americana.

 

Vei face parte din familie si vei lua parte la toate evenimentele acelei familii.

 

INGRIJIREA COPIILOR

Dupa cum am spus si mai sus, aceasta o sa fie principala ta activitate in state. In primul rand trebuie sa stii ca ai diverse responsabilitati in ceea ce priveste copiii, insa nu vei avea sarcini dificile in gospodarie.

Pentru copiii de orice varsta, esti responsabila cu trezirea, imbracarea, spalarea, pregatirea meselor, curatenia camerelor lor, aranjarea jucariilor, spalarea hainelor si a lenjeriilor. Trebuie sa ii supraveghezi in timp ce se joaca atat in casa, cat si afara, in cazul unor activitati in aer liber (terenuri de joaca, parcuri etc.). De exemplu, tu esti cea care ii duce si aduce cu masina de la scoala sau gradinita, daca e cazul.

Desi ziua ta de munca nu trece de 10 ore, atunci cand parintii nu sunt acasa, face parte din atributiile tale sa le supraveghezi somnul.

EDUCAREA COPIILOR

Munca ta se va reflecta in comportamentul copiilor de care ai grija. La acest capitol trebuie sa dai dovada de multa rabdare si intelegere, dar si de multa afectiune totodata.

Trebuie sa te asiguri ca cei de care ai grija isi vor insusi numai lucruri pozitive. Nu este usor, dar cu putina tenacitate vei reusi sa devi o "a doua mama" sau o "sora mai mare" de care sa se bucure copiii.