Internship USA

Daca te intereseaza sa dezvolti partea profesionala a pregatirii tale, te ajutam cu doua programe prin intermediul carora poti sa faci practica in State in domeniul pe care l-ai studiat sau in care te-ai specializat:

INTERNSHIP CAREER TRAINING

Ajungi sa lucrezi intr-o companie americana si sa castigi experienta internationala care, spunem noi ca, o sa cantareasca mult in CV-ul tau. Pe langa toate astea vei lua contact cu lifestyle-ul american si vei castiga si niste bani.

Te califici pentru aceste programe daca esti student sau absolvent si nu ai mai mult de 35 de ani. Poti sa aplici in orice perioada a anului si dureaza intre 6 si 18 luni.

 

Cu siguranta, experienta castigata intr-o companie americana va face cv-ul tau mult mai atractiv, dar te va ajuta in primul rand pe tine.

 
 
 

Conditii de participare

INTERNSHIP

Ca sa poti participa in programul Internship, trebuie sa fii student la zi sau sa nu ai mai mult de 12 luni de la terminarea facultatii si sa stii limba engleza la un nivel avansat.

CAREER TRAINING

Pentru Career Training trebuie sa ai intre 20-35 ani, sa ai cunostinta avansate de limba engleza, sa fi absolvit studii medii sau superioare in domeniu si sa ai si 1 an experienta in domeniu. Daca nu ai absolvit studii in domeniu experienta ta de munca trebuie sa fie de cel putin 5 ani.

Daca programul Internship se desfasoara pe o perioada de pana la 12 luni, programul Career Training se poate intinde pana la 18 luni.

Acte necesare pentru inscriere, indiferent de programul pe care il alegi:

COPIE BI/CI

CV

in limba engleza

POZA

in care zambesti

COPIE PASAPORT

(pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin inca 6 luni de la data de sfarsit a programului)

COPIE DUPA ALTE VIZE SUA

daca este cazul

ADEVERINTA DE STUDENT SAU DIPLOMA DE ABSOLVIRE

(plus traducerile lor in engleza)

RECOMANDARI

din partea unor fosti angajatori

 
 
 

Optiuni si costuri

Difera in functie de domeniul si durata programului.

SELF-PLACEMENT

adica iti gasesti singur compania la care faci practica. Aceasta optiune este recomandata celor care au contacte in State sau au mai participat intr-un program de youth exchange (Work and Travel)

Alte costuri de care trebuie sa tii cont:
• Taxa Sevis - $220
• Taxele de Ambasada - $185 (taxa interviu)
• Bilet de avion - te ajutam sa gasesti cele mai bune optiuni pentru tine

 
 

Procedura

Procesul tau de inscriere depinde de varianta de program pe care o alegi.

SELF-PLACEMENT

Daca alegi varianta Self-Placement, pe langa actele necesare la inscriere, mai trebuie sa aduci dovada ca ai asigurat un loc la o companie Americana.

Host Company Agreement & Verification

completat de compania unde iti faci Internship-ul/Training-ul. Documentul ofera detalii despre companie si defineste regulile si asteptarile fiecarei Host Company pe durata desfasurarii programului

Training/Internship Placement Plan (DS-7002)

completat si semnat de catre Host Company (HC) si participant, reprezinta partea esentiala din procesul de aplicare. Acesta permite HC sa evidentieze rolul pe care tu il vei avea in cadrul companiei si ce vei invata pe parcursul programului. Noi te consiliem sa-l redactezi. Pentru ca o companie sa se califice ca HC trebuie sa sa aiba minim 25 de angajati si/sau un venit anual de 3 milioane de dolari.

PRE-PLACEMENT

Daca alegi varianta Pre-Placement, vii la unul din birourile noastre cu actele necesare, iar pe baza experientei si a studiilor tale, noi iti gasim o companie unde sa faci practica. Sau ne poti trimite din timp CV-ul tau in engleza, iar in momentul in care apare ceva potrivit pentru tine te anuntam.

CV-urile trebuie sa respecte formatul american. E evident important sa acorzi atentie felului in care iti faci CV-ul: e primul contact pe care poti sa-l ai cu un potential angajator. Un CV bine facut, cu evidentierea lucrurilor care pot fi relevante pentru angajatori te poate ajuta intr-o prima faza de selectie.

 
 

Joburi

Mai jos gasesti o list cu joburile disponibile in acest moment. Daca te califici pentru una din pozitiile de mai jos trimite un email cu cv-ul tau la adresa:
internship(at)americanexperience(dot)ro

OPORTUNITATI DISPONIBILE


ASAP
Culinary, F&B, Front Desk
Hyatt Regency Crystal City
Arlington, VA

ASAP
Culinary
Hotel Terra
Jackson Hole, WY

ASAP
Culinary
Hyatt Regency Clearwater Beach Resort And Spa
Clearwater Beach, FL

Flexible start date
Culinary
Windsor Court Resort
New Orleans, LA

ASAP
Culinary
Hyatt Regency La Jolla at Aventine
San Diego, CA

ASAP
Culinary
Hyatt Regency Chesapeake Bay Golf Resort Spa and Marina
Cambridge, MD

Aici poti vedea ultimele job-uri care au fost luate de alti participanti la program:

OPORTUNITATI ANTERIOARE

10 Nov 2022
Web Application Developer at YouEye
San Francisco (Bay Area), CA

31 Oct 2022
Housekeeping Management Internship at
Intercontinental Mark Hopkins Resort
San Franciso, CA

10 Sept 2022
Web Application Developer at YouEye
San Francisco (Bay Area), CA

1 Sept 2022
Housekeeping Management Internship at Intercontinental Mark Hopkins Resort
San Franciso, CA

 
 

Lifestyle

SOCUL CULTURAL

Reprezinta procesul de adaptare la o noua tara si o noua cultura, foarte diferita de a a ta. Climatul, mancarea, peisajele si oamenii, toate sunt schimbate si ti se pot parea ciudate la inceput.

Daca ai un soc cultural, nu te panica, este normal. Cand ajungi sa te adaptezi, te descurci in State si incepi sa le intelegi mentalitatea, socul o sa dispara.

Se poate ca la inceput sa fii usor iritabil/a sau sa-ti fie dor de casa. In unele cazuri scade incredere in sine si creste dependenta de alti conationali, fara de care ai impresia ca nu poti realiza nimic. Sunt tot felul de situatii, dar cel mai bine este sa nu te panichezi.

Cateva sfaturi pentru a trece peste socul cultural:

• Gasesteti tot timpul ceva de facut. Uita-te la un film, mergi la un concert, plimba-te. Evita sa stai si sa te plictisesti.

• Concentreaza-te la prezent si lasa deoparte amintirile de acasa. Intotdeauna vei gasi in jurul tau lucruri bune de facut si chestii care sa-ti placa.

• Vorbeste cu oamenii din jurul tau. Socializeaza, spune-le despre tine, fa-ti prieteni cu care sa-ti poti petrece timpul.

• Participa la activitati ale comunitatii, fie ca este vorba de competitii sportive, voluntariat sau un eveniment social. Nu sta degeaba!

• Iesi, plimba-te, exploreaza orasul din jurul tau. Nu vei rezolva nimic daca o sa stai in casa si o sa le trimiti mailuri celor de acasa.